L´arrova a la wikipèdia

El signe @ és un símbol tipogràfic que va néixer per a representar una unitat de massa (l’arrova)[1] i que ha acabat tenint altres usos, a la programació, a Internet (adreces de correu electrònic), etc.

Al l’època medieval era utilitzada pels copistes per a formar la preposició llatina ad (“fins a”), unint les lletres “a” i la “d” tancant la primera en un cercle; malgrat això, amb el temps, aquest símbol va deixar d’utilitzar-se excepte en l’àmbit anglosaxó, on es va acabar identificant amb la preposició at (“a”), i per aquest motiu al segle XIX es va integrar als teclats en inventar-se la màquina d’escriure.[2] Al començament del segle XX, a més, s’havia usat com a símbol de l’àrea en documents de matemàtiques i enginyeria. Modernament ha passat a representar, des de l’anglès, el símbol d’accés d’adreça d’Internet (en anglès at). L’ús a la programació va començar l’any 1971 quan l’informàtic Raymond Tomlison va necessitar algun símbol per a situar on es trobava un usuari, i va triar aquest perquè “segur que no formava part de cap nom propi”.[3]
Contingut

Nom oficial i noms populars

En català, el signe @ s’anomena «arrova»[4] o «rova»[5] per calc del castellà.[6] Popularment és coneguda també, sobretot a la primeria de la irrupció del correu electrònic[7] com «ensaïmada»,[8] «tortell»,[9] «caragol»,[10] «a encerclada»,[10] «a cuada»,[6] «garrofa»[10] i «remolí».[10] «A encerclada», «ad» i «can» són denominacions desestimades pel TERMCAT.[11]

https://ca.wikipedia.org/wiki/@

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari